JOM JADI GENG!

Wednesday, October 12, 2011

BAGI BALIK HIDUNG KITE!!

Assalammualaikum...

Hai..heheh..rasa-rasanya tngOk tajUk tu tau taK, knape? heheh..nak Main teka-teKi lak yek...saje je..mukadimah..haha

sKang aKu dah dpt pOint utk usiK Rabiatul bila aKu boring sgt2..hahaha..Budak kecik ni, bila kite ckp, suKa je buat lawak....sKang aku suKa usik , konon-konon aKu amik hidung dia... " mak amik hidung Atul ye?"..Dengar je aKu amiK hidung dia...apalagi...mengamuk lah dia..." bagi balik hidung kite...bagi balik" ye ye je budaK ni...menangis beria-ia dia konon-konon xde hidung..dah kena curik...


Pinjam hidung ye..hahahha MySpace


Apalagi..ngamuk la dia..hidung Xde..kesiannnMySpace


Bila dah bagi baLik (tupOn bagi balik sbb hubby bising soh bagi balik, Hubby pOn sama je...buat cam real je aku amik hidung dia), dia cek balik betuL ke dah dapt hidung ..hahhaha MySpace


Muka setelah puas hati,hidung dah ada...suka aku...suka melayan dia...itu blom lagi dia jawab atau tanya buKan-bukan tu...asal aku ckp sakit perut je..dia ckp " baby dah nak kluar  ke?" hehhe..excited nak jadi kakak...

nanti kang boleh amik lagi hidung dia..hahahhaahahh......

Tuesday, October 4, 2011

HAPPY BIRTHDAY MY GIRLZZZ

Assalammualaikum..

Hai..tetiba cam rajin je nak update bLog dua 3 harini..heheh.. Jumaat Lepas, adalah buat potong kek sket sempena hari jadi Sumaiyah dan Rabiatul. Sebenarnya Sumaiyah nyer Birthday bln lepas..tapi dah lambat buat, maKa aku dan hubby sepakat buat je skali ngan Rabiatul..Rabiatul nyer birthday bln ni, w.pon blom sampai pon lagi tarikhnya..xperlah..

Dri masuk bulan September..Sumaiyah dOk request kek birthday..siap nak letak muKa dia ngan muKa sepupu dia skaLi..aikkk..lebih nampak..selagi x dpt..selagi tuLah dia dok tnya kek..

Aku pon dok servey la online..kek yg best2..akhirnya amik keputusan mintaK toLong kat adik ipar aKu cariKan sbb dia je rajin tempah kek ni...lgpOn kat opis dia..kawan2 dia byk yg buat bisnes kek ni..alhamdullillah..dpt lah kek ni..



kek chocolate cheese dlm 1kg lebih...gambar ni punyalah susah nak decide..bkn susah ape..ayah dia pLak yg asyik tukar gambar je...klu ikUt aKu..boleh je gambar apapon asalkan gambar dorang berdua..sebab nnti nak potong gaK... hehehehheh..aku pOn dah x tau..birthday ayah ke ..birthday anak..



Ayah sebOk dOk letaK lilin...


Sumaiyah dOk perati je..takut tercucuk muKa dia



Tara..dah siap letak lilin...




Rabiatul last skali tiup....nafas x cukup panjang..hahah..tu pon kena nyalakan baLik..sbb dia je x dpt tiup..sian budak kecik ni...



Ayah yg potong kek tu..


budak ni dah warning "jangan makan muKa kite yer"...


ayah dan anak-anaknya...




yeaha..dapat hadiah dr Mak De...barbie dan rumah.

MakDe gak yg kena buKa hadiah..Thanks ye MakDe..

Nilah rumah Barbie...barbie nyer ntah kat mna..


MakDe je yg bg hadiah..mak ngan ayah dia ???????? bagi kasih sayang je..hahah...majlis ni bukanlah majlis besar pon..xde makanan lain pon kecuali kek je..sebab pas potong kek nak g merayau..hahhah..jadi mkn jelah kek tu yer... apapon aku happy bila anak2 aku happy... buat Sumaiyah dan Rabiatul moga kalian berdua akan jadi anak yg solehah...dan akan jadi kakak yg baik..insyaAllah... Mak sayaaaaaanngggggg korang...MySpace

Thursday, September 29, 2011

HARI YANG BZ...

Assalammualaikum...

Wah..wah.wah..tajuK x Leh bLah kan...Bz nyer lah..hahaha..tapi smLm mmgLah agaK bz bgi aKu...buKan ape..smLm sebOk ngan course untUk sistem baru..aLamakkk..nak kena g bLajar baLik ni yg paYah ni..otaK dah tepu..dah beKu..dah lama x bLajar..kena buKak buKu..perghhh..maLasnyaa...naSib baiK xde eXam..tu yang beSt sgt tuh..



peninglah aKu nak ngadap sistem baru ni..trainer pLak mmg dr India..laju giler dia bckap..naSib baiK aku x giler..huhu..




Buat2 je catit nota...padahal hands out dah bg..saje...nampak sket rajin..hahahha...buat2 paham...

Kopiko ni nak elak ngantuk...baru masuk kelas..dah tinggal byk ni jer


Aku buKan nak tunjuk budak ni rajin blajar ke apa...tapi aKu nak tunjuk makanan dlm balang sebelah dia tu..siap bawak balang tu...nak g kelas ke nak g makan..akU pOn kurang pasti...


Siap ada karipap-karipap Cinta lagi..huhu...bekalan..kot tgh blajar lapo..kang x leh nak fOKUS plak..adoyaiiiii..Dah maCam berKelah pLak...



Budak ni buat2 je rajin..hahaha...


muKa tersengih tu tandanya berlakon je..menuLis konon..padahal melukis gambo...


tapi kakak baju putih tu mmg tgh kusyuk blajar...confirm 4 Flat ni...hahaha..kang aKu tiru dia jela..hahha


Buktinya dia blajar..siap tolong ajar lagi abg2 ni...hahha..kak..pasni ajor saya plak yer..heheh..kata kawan..kik..kik...
MySpace


MySpacePening la Otak aku 2 -3 bulan ni...huhu...nasib baik bln 12 dpt cuti 2 bulan..perghhh..best dOk umah...

Friday, September 23, 2011

Jamuan Raya @OPISSSS......

Assalammualaikum....

diam x diam dah nak sampai ke penghujung Syawal rupanya kite kan..heheh...semaLam..kat Opis ada buat Jamuan sempena Hari Raya...selalunya aku x jOin, sebab buat kat admin building, aku ni kan ke org workshop..jadi malas sgt nak ke depan...tapi tahun ni raSa rajin lak nak jOin.....hehe..mood bawak budOk kot..tapi kenalah pakai baju raya pulok..adoyaiii..baju raya aku ni x Lah meriah sgt..baju kurung biasa je...hentam jelah..

bebudak berdua tupon bila tgOk aku pakai baju kurung, depa pon sebok nak pakai baju kurung gak..tapi dorang x ckp nak pakai baju kurung..nak pakai baju raya katanya..hahah..raya kat Taska jelah nak oii..



Sumaiyah ni..spoil betoLla..sebOk ngan topi suratkhabar tu..Mlm tu dahLa paksa aku buat topi tu.



Seronok La korang..Rabiatul tu ingt aKu ni nak g beraya..hahah..sebOk dia kata xnak g Taska, nak g raya..ishhkk..nak g raya mana pagi-pagi buta ni nak oiii..mak nak pi Opis lah..kerja...niLah sekali sekala pakai baju kurung..anak pon ingt mak dia nak g bjalan..huhu..x kira..kena g Taska gakkk...


samapai Opis je, pagi2 lagi  kena panggil ngan opismate soh dtg depan (admin Building ) tolong apa yang patut...nak tolong ape ye?..tolong tengok pon dah Ok kot..hehe..tunjuk je perut tu...mesti dorang Ok je  kan..hahahha...berangan...
dah sampai depan..ni jelah kerja aku..

Akulah yang berbaju hijau, bertudung kelabu..aku tengOk je dorang buat kerja...

Aku tengOk lagi...hahahhahahha..biar paKar je yg buat...tangan aku ni x berseni..kang x Cantik plak decoration tu..hahah..Alasan je tu...


Akulah the oNLy one yang duduk..yang lain semua berdiri, tengok demonstrasi dr pakcik katering tu cara memotong buah...dorang potong buah, tapi aku yg ngappppp...lapoooo





Nilah tangan kakak yg dOk potong bUah, tapi aKuLah yang tukang makannya..bukan ape..buat audit duLu sebelum tetamu yang lain makan..hahahahhaha..kang kalau x sedap..kang org dapur gak kena..hehe
sementara menunggu makanan semua terhidang..aku duduk -duduk jelah..buat2 letih..padahal x tOlong pon...tunjuk perut yg x berapa nak ada, w/pon pregnant 7 bulan..perut aku lom cukup besar..kena mention pLak yang aku ni pregnant..baru dorang diam je..hahah..jahatnya..


yang ni..asalnya aku malu nak amik gambar..hehe..tapi kakak tu snap jugaK...isshhh maLu I

..hehe
dan dorang berdua ni lah jugak kawan -kawan yang selalu bawak aku g jalan2..hehe..kawan2 dr w/shop..hari ni kitorang ayu sket..sebab  pakai baju kurung..jalan pon dah bersepah..selalu pakai seluar ngan t-shirt je..hari ni dress up sket...


 aktiviti sebelum makan...amik gamboorrr


Muka kitorang lagiii..Ramai betOiii  yg nak amik gambar ngan aku..hahah..prasannnyerrr...


ni suasana meja je..makanannya x nampak..ni pon aku amik dr kamera orang lain jer..bukan  aku yang amik gambor...tapi Oklah makan2 tu..sedap2


Antara tetamu terhormat yg hadir..heheh..baju T-Shirt hijau tulah COO kitorang..x macam nak raya lak..maybe dia ada hal luar td..hahah..lantaklah..

kawan2 dr workshop yg hadir..."eh..hubby I pon ada"


Baca doa dulu sebelum mkn..kang mkn x ingt dunia pLak..Nampak  x aku tgh kusyuk menghayati doa yg dibaca....alhamdullillah..Ni je gambar yang ada..xde gamabr time makan..sebab time makan kena diam je..x leh byk bunyik.....

alhamdullilllah..kenyang aku..perut dah semakin membesar..huahuahua...lepas makan terus balik workshop..kang kena buat kerja kemas mengemas pLak..larikkk...