JOM JADI GENG!

Monday, February 28, 2011

AKTIVITI HUJUNG MINGGU

Hai..Assalammualaikum...

Hari minggu kitorg cam biasalah bila hubby kena keja mlm..makanya..aku dan anak2 dOk umah jeLah..lg Pon mlm SabtU dah kLuar g TESCO beli brg dapUr..

Dua 3 minggU ni, dOk servey kt internet nak bUat Hair Clip sdri tuk anak2 aku yg berdUa tu..sbbnya tgOk hair Clip handmade kt internet terUja pLak nak buat sdri..hehe..Cam kreatif sgt je..skiLL menjahit pon rasanya x Lupa lagi..http://www.emocutez.com

sO..seteLah survey punyer sUrvey..akU pon beli Online brg2 nak buat felt craft..shopping kat button4craft ngan  purpleShadeS. So..bila brg dh dpt..syOk sgt dpt buat sdri..tapi bknnya buat hairClip..sebok buat keychain..tu Pon Sumaiyah yg requeSt nak donut kaler Pink..ishhkk anakku sOrang ni..fanatiK btoL ngan kaler pink..semua benda nak pinK..


Nilah rupanya Felt Craft yg berjaya akU siapkan..akU rasa klu level beginner crafter cam aku ni..dah oK dh ni..hehe.perasannya akU..kik..kik.. tapi yg paling ketara buruk zirafah tU lah..hahaha..cam cacat je zirafah tu.

hanya ada satU je hair cLip kt situ..yg bunga2 tu..tu Pon aku yg pakai..hehe..http://www.emocutez.comdonut kaler pInk tu Sumaiyah dh cOp dulu..xde sape leh amiK..klu ilang dia mengamUk..hehe..bangga gak akU bila anak aku tau itu rupa donut. Sekurangnya..ade gak rupe donut..bkn rupe tayar motor..atau tayar kete.. hehe.. Alhamdullilah..ni yg bUat semangat lagi nk cuba yg lain pLak..kawan2..dOakan aku berjaya ye..insyaAllah..

http://www.emocutez.com

Thursday, February 24, 2011

HEARTBEAT PLAK!!

Hai..Assalammualaikum..

sejak 2 menjak ni..tengOk byk sgt citer saL heartbeat ni..aku pon nak try la bukak...dan yg beStnyer biLer di bgtau yg xde effect kt Nuffnang..lg lah aku teruja..jOm kawan2 kLik kt banner ni jap..





korang mmg best r..Klik kt sini..tq..tq..
ni ade Tutorial tuk join Heartbeat ni..ni pon aku copy kt blog Mama Zharfan

utk memberi semangat dan bukti kpd uolls betapa Heartbeat ni boleh jd membukit, sila lah skodeng my latest earnings yer...jgn malu2...;)


saper nak bagi duit free2 kan..so far me dh berjaya mengumpul  RM 342.35 tu --me dh cash out 2 kali so far..me request cash out manual ie via email ajer, duit direct masuk dlm akaun maybank me, cepat and hassle free!! tp kalau nak request cek pun boleh jer..me lagi suka direct bank transfer)
now menunggu utk cash out 3rd time --sambil peram2 dulu tu...

uolls yg dh join HB, MESTI promo2 agar ur frens/readers/followers register bwh u..
bkn ala...free registration ajer pun..bkn kena bayar ke apa pun utk register, then tepek jer banner kat blog masing2..tak kuar duit satu sen pun, tp sebaliknya, akan mula dpt duit bila org click and income masyukkk bila org register lps click ur banner..

gliterati nuffnang? ooo, jgn risau, tak affect pun, not at all, 100% me guarantee!! me dh tanya Nuffnang direct pun!! no worries ok!! Heartbeat bukan competitor Nuffnang pun, sbb HB jual brg2 souvenir, bukan advertising company mcm Nuffnang or innity(pakcik hijau) etc.

uolls yg belum register, ni me copy paste full tutorial, me amik dari blog anje a.k.a mama balqis . tq yer anje--laju income HB anje tau--dh nak cecah RM200 tu..less than 2 months babe!!

so far, those yg dh boleh cash out hasil heartbeat ni ialah anje, miza yusof, cute mum...and there will be more and more -- lagi cepat join, lagi cepat membukit income tu!! Jgn tunggu lama2..

nilah tutorialnya:

mula2 klik banner heartbeat kat blog me ni yer...






2. Klik Icon Hearbeat seperti yang me bulatkan tu


3. Klik CREATE ACCOUNT dan isi kesemua maklumat berkenaan


4. Masukkan Password Email Address then klik I agree HeartBeat's Terms of service then klik continue


5. Then dah create account klik Join HB!Affiliate seperti kotak merah diatas




6. Klik Online Application (seperti yang ditunjukkan diatas)
then isi kesemua maklumat yang diperlukan
7. Masukkan maklumat mengenai Blog anda (seperti contoh borang diatas)


.
8. Pilih cara pembayaran yang hendak dibuat kepada anda...
then klik continue



9. Klik My HB!Affiliate untuk mendapatkan code iklan heartBeat

10. Klik GET A CODE (seperti lampiran diatas)



11. Copy Code2 yang anda kehendaki(bertanda merah bulat), ada 4 code untuk iklan Heartbeat
 (seperti lampiran yang bertanda kotak merah blah atas)--setaip code adalah unik/tak sama utk setiap member heartbeat tau (mcm nuffnang punya code gaklah)

Pastu korang letaklah Code Heartbeat cam code Nuffnang gak..sama je...
sama-samaLah kita manFaatkan apa yg baiK..insyaAllah..Good Luck My frenz...


MySpace

Wednesday, February 23, 2011

TAZKIRAH MAULIDUR RASUL

Hai..Assalammualaikum..

Alhamdulillah..perut dh kenyang makan nasi ayam. suke..suke..suke...hehe
Hari ni ada Tazkirah sempena MauLidur RasUL..penCeramah jempUtan Ustaz BadrUL Amin  dan Ustaz Taufik (Imam Muda)..



Ustaz Badrul Amin pon dok amik gambar gak..


Yang bersOngkOk tulah Imam Muda Taufik..gambar mmg x clear..sal dia dOk jauh..hehe..yang berbaju kuning tu Ustaz Badrul Amin..skang sesi berzanji oleh Imam Muda Taufik..sesi Tazkirah Oleh ustaz BadrUL Amin dah habis..x sempat nak snap..kusyuk dengar dia bercakap..ringkaS dan padat.

MaafLah ye..kuaLiti gambar mmg x berkualiti...org dOk sebOk dengar Taufik berzanji..aku Plak sebOk doK ambik gambar dia...bkn aku..kakak sebelah aku..yg tOlong hehe..tapi..suara Taufik mmg sedap..terpUkau akU..fuhhhh..sedap suara dia klu mengaji ni...Lepas abih Tazkirah dan berzanji..aku pon baLik la ke workshOp..nak makan pLak..bg yg lelaki ada sOlat jemaah..beSt tu dpt sOlat  Jemaah ngan Ustaz Badrul Amin..syahdu suara dia..pas solat Zohor berjemaah, ada sOlat hajat sekali..

Aktiviti hari ni mmg beSt..Ilmu yg amat berguna yg di share oleh penceramah yg mmg beSt..alhamdullillah.. insaf rasanya..betapa berUntungnya aku menjadi Umat Muhammad S.A.W.

Monday, February 21, 2011

JALAN-JALAN DI KLCC

Hai..Assalammualaikum..

Lama dah x update citer sal anak2 dara aku tu. dua 3 menjak ni bz sket..sket je bZnya..tp mals nk update yg byknya..heheh

Sabtu xde aktiviti menarik nk buat, sbbnya hubby keja mlm so siangnya byk dhabiskn dengan tidooo..http://www.emocutez.comZZZZzzzz..hehe..sO aku dOk umah je melayan anaK2 je..Ahad tu hubby kate nk bwk budak berdua ni g KLCC..bwk g mandi kt kOlam tu..suka lah depa 2 org tu kate nk g mandi..nk g air terjun lain..cam malas je..sO pg tu parking kete kt steSen LRT Damai..naik tren je g KLCC..heheh..kan ke kami dua org ni staff setia LRT..naik free..leh bawak suku saKat lgi...apaLagi..gunaLah kemudahan yg ade..nak naik kete  nak bayo parking lagi..mcm2 hal..

lagupOn budaK berdua ni mmg suke naik LRT..heheh..makbapak keja LRT..anak2 jarang dpt naik..sian..sian..sbbnya MakbapaK dn jemu ngaDap tren ni nak Oii..sO..paham2 jeLah..hehepaham ke dOrang?ntahLah.. dLm LRT x sempat nak amik gambar..sbb berdiri..pegang budaK lagi..kang merayau pLak dua org budak Ni..

sampai je KLCC..dengan bangganya kakak dan adik nak terjun masOk kOlam..eleh...cam dalam je..hehe..
hehe..suke tOl dorang dpt mandi Kolam..
Nilah dia penjaga bUdOk..pemantaU bebaS yg teLah aku Lantik tuk memantaU anak2..http://www.emocutez.com

Isshh aku dh boSan ni nunggu bebudOk ni mandi..dorang ni..klu dh mandi kOlam..mmg susah nak naik..isHH..xper..penjaga budOk ka ade..bior dia je setelkan..heheh..akhirnya dgn xrelanya bebudok tu naik jugak..hihi..rupanya ayah dah ckp..jom g makan ayam..patutLah nak naik..pandai umpan Anak ngan ayam ye..mentang-mentanglah faveret dorg ayam..bagUS..bagUs..bagUs..

niLah antara pic di Mc D Ampang Park..kan ke naik tren free..asyik melawat stesen je lah..heheh..x sempat nak snap ape yg di oder..sbbnya semua sebOk menikmati mknanan yg di oder. http://www.emocutez.com


paS mkn..terUs naik tren baLik ke Damai pLak..sbbnya budaK berdua ni maSing2 dh mula nak buat Hal..ngantUk la tu..letih berendam..Bila dah sampai kete Rabiatul dh selamat BooobOOOm...ZZZZZzzzzzz...http://www.emocutez.com

http://www.emocutez.com

Thursday, February 17, 2011

Hari Bunga-Bunga Cinta

Hai..Assalammualaikum..

rasanya blOm terlambat tuk sy share sket psL Valentine Day..wPon ramai yg dah tahu...yg baik itu dtg dr Allah..yg burUk itu dr kelemahan sy sdri..




Hari bunga-bunga cinta sudah tiba. Pasangan muda-mudi Islam juga tak terlepas mengatur program-program 'bulan madu' bersama kekasih hati. Hari kasih sayang itu dianggap sebagai hari yang harus dilalui dengan mencurahkan sepenuh rasa cinta kepada pasangan. Bukan sahaja pasangan suami isteri, malah yang baru menjalin hubungan cinta sehari juga berimpikan perkara yang sama. 14 Februari tersemat di dalam hati, menjadi kenangan yang abadi.

Tunggu! Sebelum terus-terusan kita menjadikan hari tersebut sebagai hari membuktikan rasa cinta yang deminya 'lautan api sanggup ku redah', ketahuilah sejarahnya dahulu. Apa yang selama ini disambut oleh umat Rasulullah SAW, di mana hujung pangkal permulaannya? Jangan kita menjadi manusia yang tuli, mencontohi dan mengikuti sesuatu tanpa kita mempunyai pengetahuan tentangnya. Allah telah menegaskan, "Dan janganlah kamu mengikuti apa yang kamu tidak mempunyai pengetahuan tentangnya. Sesungguhnya pendengaran, penglihatan, dan hati, semuanya itu akan diminta pertanggung jawabnya". (Surah Al-Isra : 36)

Sejarah Valentine's Day
Terdapat pelbagai sumber yang berbeza-beza menceritakan tentang asal-usul Hari Valentine. Yang nyata, tidak satu pun memberi kebaikan kepada kita sebagai umat Islam dan hamba kepada Maha Pencipta. Sedarkah kita, salah satu sebab kewujudan Hari Valentine ini adalah kerana kejatuhan kerajaan Islam di Sepanyol pada tarikh tersebut. Manakala orang yang menjadi dalang kepada kekalahan itu adalah seorang paderi Kristian, Saint Valentine. Lalu, 14 Februari 1492 dinamakan Hari Valentine dan  dianggap sebagai hari kasih sayang kerana Islam dianggap sebagai agama yang zalim. Bukankah dengan menyambutnya, kita sendiri menghina agama kita yang suci? Kejinya jika kita begitu!
Antara sejarah yang lain pula menyebut, Hari Valentine diambil daripada nama paderi Saint Valentine atas kesungguhannya mempertahankan hak para tentera di zaman pemerintahan Claudius II untuk berkahwin. Ini kerana, semasa Claudius II memerintah kerajaan Rom, beliau menghalang tentera-tentera Rom untuk berkahwin kerana pada pendapat beliau, mereka akan lebih kuat dan tabah untuk berperang jika masih bujang. Namun secara senyap, Saint Valentine telah melakukan upacara pernikahan dan ini mendatangkan kemarahan Claudius II. Lalu, paderi itu dihukum gantung pada 14 Februari 269 Masihi.

Fikirkan

Jika kita menjadikan ini sebagai alasan untuk menyambut 14 Februari, dek kerana kesungguhan seseorang menegakkan hak manusia untuk berkahwin, mengapa pula penghormatan itu harus diberi kepada seorang paderi Kristian? Sedangkan di kalangan utusan Allah semuanya banyak berkorban demi cinta mempertahankan agama. Kenangilah rasa cinta dan kasih yang tak terhingga Rasulullah SAW yang banyak berkorban demi kita, umatnya yang amat beliau kasihi. Sungguh, jangan pernah kita meletakkan penghormatan itu lebih tinggi kepada pemimpin dari kaum kafir berbanding pemimpin teragung kita, Muhammad SAW!
Kita sedia maklum, sesuatu perayaan yang tidak berlandaskan agama Islam pasti mendatangkan sejuta keburukan dan kebinasaan. Lihatlah, berapa ramai anak-anak gadis seagama yang telah terkulai layu di tangan kekasih hati hanya demi membuktikan rasa cinta yang berinspirasikan Saint Valentine? Berapa ramai pemuda-pemuda yang menggalas tugas  khalifah di muka bumi melakukan maksiat dan zina demi tarikh yang dianggap keramat itu ? Segeralah kita membendung sambutan Hari Valentine. Jangan biarkan benih kesesatan menumbuh lalu menjadi pohon yang menutupi sinar iman di dalam hati.
Ingatlah firman Allah, "Dan demi sesungguhnya jika engkau menurut kehendak hawa nafsu mereka sesudah datangnya (wahi yang memberi) pengetahuan kepadamu (tentang kebenaran), maka tiadalah engkau akan peroleh dari Allah (sesuatu pun) yang dapat mengawal dan memberi pertolongan kepadamu." (al-Baqarah:120).

dari sumber http://www.iluvislam.com/

Monday, February 14, 2011

KELEBIHAN BERSELAWAT...

Hai..Assalammualaikum...



Sempena Maulidur Rasul yang akan kita sambut pada esOk hari, hari ini, saya nak share sikit kelebihan selawat ke ataS junjungan Besar Nabi Muhammad S.A.W. Selawat ini seharuSnya tidak hanya diamalkan ketika menyambUt MaUlidur RasuL shja, sebaLiknya menjadi rUtin  hidup kita..mudah-mudahan dengan perkOngsian ini, kita akan berSama-sama mendapat manfaat dan keberkatan dariNya..InsyaAllah..


1) Sabda Rasullah SAW : Barangsiapa yang berselawat keatasku sekali,nescaya Allah akan turunkan rahmat keatasnya 10 kali ganda - (hari Muslim.)

2) Allah akan hapuskan dosa2 kecil dengan kita mengamalkan
berselawat sebanyak 11 kali setiap kali selesai menunaikan solat
fardu.


3) Jodoh ditentukan oleh Allah. Amalkan selawat 100 kali sehari,
insya Allah akan dipermudahkan bertemu jodoh sama ada lelaki @
wanita.

4) Setiap penyakit ada penawarnya. Bacalah selawat 7 kali pada air
dan minum. Insya Allah, perut yang sakit atau memulas akan sembuh.

5) Sesiapa yang amal membaca selawat 3 kali setiap selepas solat 5 waktu akan dihilangkan kebuntuan fikiran dalam menghadapi apa jua masalah.

6) Amalkan membaca selawat sebanyak 1000 kali sehari, insya Allah akan dikurniakan kebijaksanaan pemikiran. Di samping itu berusahalah untuk menerokai pelbagai ilmu.

7) Sesiapa yang mengamalkan berselawat 11 kali setiap hari, dengan izin Allah dirinya akan lebih dihormati dan dihargai oleh orang lain.

8) Menurut Sayyid Ahmad Dahlan, sesiapa yang berselawat walau sekali pada malam Jumaat, saat mautnya kelak akan dipermudahkan Allah seperti yang dihadapi oleh para nabi.

9) Sesiapa yang berselawat 41 kali sehari, Insya Allah akan
dihindarkan daripada sifat tercela seperti hasad dengki, dan
sebagainya dalam dirinya.

10) Sesiapa yang amalkan berselawat 1000 kali pada malam Jumaat, Insya Allah akan beroleh kebahagiaan sama ada di dunia mahupun di akhirat.

11) Amalkan selawat 11 kali tiap kali selesai solat fardu kerana
Allah akan mengindahkan akhlaknya menjadi lebih disenangi di
kalangan orang lain.

12) Berselawat 33 kali sehari dapat menjernihkan hati, mudah
memahami akan sesuatu ilmu yang diajarkan, di samping beroleh
ketenangan fikiran.

13) Sesiapa yang berselawat tak kiralah banyak mana hitungannya
setiap hari akan dapat keberkatan dalam apa jua dengan syarat ia
berusaha mencari keredhaanNya.

14) Amalan berselawat sebanyak yang mungkin setiap hari menjamin keselamatan hidup dan pertolongan Allah, lebih-lebih lagi pada saat kita menghadapi kesukaran hidup.

15) Menurut Syibab Ahmad, sesiapa berselawat 3 kali setiap selesai
solat Subuh, Maghrib & Isyak, Allah akan menghindarkannya daripada sebarang bencana.

16) Sesiapa yang amalkan berselawat sebanyak 1000 kali setiap hari, Allah akan memeliharanya daripada sebarang ancaman musuh serta bahaya fitnah.

17) Amalan berselawat secara teratur setiap hari mampu membersihkan kekeruhan jiwa, dipermudahkan Allah akan segala urusan dan mendapat keampunan daripadaNya.


18) Menurut As-Shawi, sesiapa yang membaca selawat secara rutin, akan terpelihara hatinya daripada gangguan serta tipu daya syaitan yang melalaikan.

19) Membaca selawat 10 kali pada setiap waktu pagi dan petang akan memperolehi keredhaan serta dijauhkan diri daripada mendapat kemurkaan Allah.

20) Sesiapa yang membaca selawat sebanyak 7 kali selama 7 Jumaat berturut2, ia bakal mendapat syafaat (pertolongan)daripada baginda SAW.

21) Menurut Al-Hafiz Dimyati, sesiapa yang berhajat menemui Nabi SAW dalam mimpinya maka amalkan membaca selawat sebanyak 70 kali sehari.

22) Ada riwayat yang menyatakan bahawa amalan berselawat 80 kali tiap selepas solat Asar pada hari Jumaat, InsyaAllah akan dihapuskan dosa2 kecil seseorang.

23) Sesiapa yang sering mengamalkan berselawat pada setiap hari,
Allah akan bukakan pintu rahmat dan rezeki yang tidak disangka-
sangka baginya.

24) Jiwa yang resah gelisah dapat ditenangkan dengan zikir,
termasuklah berselawat sekerap yang mungkin kerana Allah itu Maha Luas rahmatnya.

25) Ulamak berpendapat, sesiapa yang mengamalkan selawat saban hari tak kira berapa hitungannya, insya Allah dihindarkan daripada taun dan wabak penyakit berbahaya yang lain.

26) Membaca selawat 1000 kali selepas solat hajat 2 rakaat mampu
menghilangkan keresahan, rasa dukacita serta dikabulkan Allah akan
hajatnya.

27) Menurut para ulama, sesiapa yang inginkan saat kematiannya dalam kesudahan yang baik, maka berselawatlah sebanyak 10 kali setiap selesai solat Maghrib.

28) Para Ulamak berpendapat, Allah akan sempurnakan hajat yang baik dengan sentiasa berselawat 40 hingga 100 kali setiap hari, diikuti dengan usaha yang berterusan.

29) Sabda Nabi SAW: Barangsiapa yang berselawat kepadaku sebanyak 100 kali pada hari Jumaat, maka ia akan datang pada hari kiamat dengan keadaan bercahaya - dari Abu Naim.

30) Sabda Nabii SAW: Barangsiapa berselawat kepadaku 10 kali pada waktu pagi dan 10 kali pada waktu petang tiap hari, ia akan beroleh syaafaatku pada hari kiamat - dari Thabrani

dipetik dari: http://naktahu.multiply.com/

Friday, February 11, 2011

KITA TAHU..TAPI TAK TAHU..

Hai..Assalammualaikum..

1- Kita tau aper yang nak di makan,tapi tak tau aper yang akn jadi selepas di makn... ..

2- kita tau tiap2 bulan mintak duit kat mak bapak nak bayar course fee,tapi tak tau mak bapak kerja bagai nak rak... ... .

3- Kita tau nak awek yang lawa jer,tapi tak tau hati budi dia...

4- kita tau nak kawin jer,tapi tak tau aper erti perkahwinan,tu yang jadi macam2 masaalah..perceraian dan haruan makan anak...

5- Kita tau api tu panas dan boleh membakar,tapi tak tau api kat neraka lagi panas dan membakar... .

6- Kita tau bawak anak orang pegi dating memang seronok,tapi tak tau family dia risau dan runsing tentang keselamtan anaknya...

7- Kita tau pandang orang buat maksiat,tapi tak tau plak nak pegi tegur yerlah takut kena pukul ye tak...

8- Kita tau nak korek keburukan orang lain,tapi tak tau nak nengok keburukan sendiri

9- kita tau rokok tu mmbahayakn kesihatan,tapi tak tau plak nak berenti merokok... ..

10- kita tau nak surfing internet,tapi tak tau kerja dah melambak tak settle lagi macam aku... ... ... ..

SUMBER: http://isuhangat.blogspot.com/
http://www.emocutez.com

KAD PENGENALAN SYAITAN

Hai..Assalammualaikum..
Korang pernah ke tengOk kad pengenaLan syaitan x?kLu bLom, meh tengOk kt bwh ni... hehe..

Korang rasa mau ke orang Jabatan Pendaftaran Negara approve makhluk ni buat IC?MySpace

Thursday, February 10, 2011

PEPATAH SONGSANG

Hai..Assalammualaikum...

juSt nak share ni pOn diambiL dr http://www.isuhangat.net/


1.Pembohongan apabila terus dipertahankan,satu hari nanti akan menjadi kebenaran


2.Tangan di atas lebih baik daripada kaki di atas


3.Hidup itu seperti roda yg berputar, kadang di atas kadang dibawah, tapi kadang-kadang di bawah lebih     lama, kerana masa tu lampu merah.


4. Facebook adalah tempat dimana anda boleh conteng di dinding dan tidak dianggap gila


5.Percayalah kepada Tuhan; sebab ada beberapa perkara yang tidak mampu dijawab oleh Google


6.Walaupun sama-sama berjenis kelamin perempuan, pontianak berpakaian lebih sopan dibandingkan remaja zaman sekarang


7.Pekerjaan seberat manapun akan terasa ringan apabila tidak dikerjakan.


8.Jika seseorang melemparmu dgn batu, balaslah dengan senyuman dan lemparkan bunga, tapi pastikan dengan pasu-pasunya sekali turut terlempar.


9. Wang bukan segalanya tetapi segalanya memerlukan wang.

10.Berakit-rakit ke hulu, berenang-renang ke tepian, bersakit-sakit dahulu, pergi klinik kemudian.http://www.emocutez.com
11.Banyak belajar, banyak lupa – so tak payah belajar agar tidak lupa.http://www.emocutez.com


12.Kegagalan adalah awal kepada kegagalan berikutnya.

13.Kehiupan adalah ibarat facebook, ramai kawan-kawan anda ‘like’ komen dan problem anda tapi takada seorang pun yang selesaikan problem anda kerana masing-masing sibuk updating status masing-masing.


sumber: www.isuhangat.net

Wednesday, February 9, 2011

"ALAMAK..HELMET TINGGAL LA"

Hai..Assalammualaikum..

Ni aKu nak stOry skeT aL-kisah smLm..dsbbkn hubby kerja mLm..maKa nak baLik Umah, hubby sOh aku baLik naik Tren(LRT Putra)..xde maSalah..sbbnya aku naik tren free..yeah..yeah..hehe..
Amik gambar pintU tren je..hehe..dh jemu ngan tren..hari2 tengOk..hehe..sO..aku cam biaSa turun kt Universiti station...



dlm 5 minit menunggu En. Hubby..maKa..sampaiLah dia dgn senyUmnya..eewaahh..eLok je nak naik mOto nak merempit..Helmet pLak xde..eeeiiiiiiiii..geramnya..camne leh lupa?

aKu pOn terus tarik muKa..yeLah..xkan nak naik gak xde heLmet..isHHHorg nak baLik ni..dia paKSa gak aku naik.."redah je' kata dia..XNAKKKKKKKKK...http://www.emocutez.comdia paKSa gak naik..akU pOn berkeras xnak naik..Waaaaaaaa...dsbbKan dia Suami..aku Pon naik gak..Dlm hati dh geram giLer ni..eLok je nak maSuk lOrong Moto...namPak ade 2 org pOLis tgh dok kawaL jln kt situ..terus dia berentikaN akU tepi jln..dia kaTa abg baLik amik heLmet..awK tunggU sini ye..dahLa panas..tePi jalan Plak tu..ade peragUt ke..org jahat ke..camNer..kLu aku tggU kt statiOn td kan seNang..ade tmpt dUduk..


Aku kt ataS ni..mUlaLah..dok tgOk org baLik beSt je..naK baLik jln Kaki..penat..jaUh gak..isHHH..mana laki aku ni..seramLah dOk tepi jalan ni..


kaLau akU naik LRT je baLik kan besT.huhu..biLa dah lama menunggu  dOk mengOmel sorang2La..http://www.emocutez.comAgaknYa..tren yg aku naik tu dah paTah baLik kOt..http://www.emocutez.com
paS beberapa minit aku membebeL..Hubby pOn dtg..senYum lagi..siaP leh ckp.."Nak tumpang ke?"..isHH..nak baLikkkk..main-main plak..paStu dia tanya..nape x tunggu abg kt statiOn..nape tggu kt tepi jln ni?"...aKu pOn jawab..saja ..nak kLuarkan peLuh.."..dia sengIh je..isHH..naSib baiK dh cOOL... xbaik marah2 sUami kan..heheh..mana ade marah...sUke.. http://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comAlhamdullillah..sampai umah dgn jayaNya..