JOM JADI GENG!

Monday, May 30, 2011

HILANG SEKEJAP DI TESCO

Assalammualaikum..

Sabtu Lepas kitorang aNak beraNak ke TescO Ampang, beLi barang2 dapuR... sebenarnYa nak menCari susu bebudaK berdua ni..stOk kat umah dah naK abih.. Dlm dOk beli barang2 tu, aku dan Sumaiyah ke tempat lain, dia seBok nak air la..punyala lama memilih air yg dia nak..cKp haus..tapi lama benor kt situ..nak pilih air pon lambat..


RabiatuL pLak..ngan hubby dok dlm troli..lepas Sumaiyah dah pilih air..aKu pOn carilah Hubby.. jumpak la di ceLahan org ramai..pastu hubby leh tanya mna Atul? eh!  bkn ke dgn dia..mana lah aKu tau..apalagi bila Aku daH ckp dia xde ngan aku..terus dia mencari Atul..aduss mana plak budak ni..aku tggu jap kat tepi tu..sbb sumaiyah ni pLak tgh ngade2..kang aku pLak yg hilang...eh..bukan kang sumaiyah pLak yg hilang..

aKu ade dengar budak menangis..aKu yakin tu suarA buDak keCik tu..dlm hati aKu cuak yg teramat sgt..mana puLak budak ni pegi..alhamdulillah..dlm 2 minit hubby menCari..akhirnya hubby dtg sambil dukung Atul..nampak airmata bergenang kat mata Atul time ni..ala siannya..dia diam je..aKu soh doK dlm troli diam2..

sUmaiyah pon aku paksa gak dok kat dlm troli..Aku nampak Atul cam trauma sikit time ni..dia diam je..tengOk kakak minum air pon dia diam je..klu x tu..asyik nak gaduh je..taPi..trauma tu sekejap je..paStu..dia dah naKal balik..dah sebOk nak turun dr Troli tu..adusss..sabar jelah..


Nilah budak yg hilang sekejap tu...dah x trauma dah..sekejap je diamnya..

kakak sebOk nak mkn ayam upin ipin..."nak mkn ayam kFcc"
suKa hati dia je bg nama kfcc..konpius dia ngan KLcc gamaknya..hahah

ayam Upin Ipin...

nyUm..nyuM..

Mkn bun ngan sos tOmato..

Lepas mkn KFC je terus balik umah..nak singgah umah Mak Tok dorang..mak Toknya xde..g T'ganu...Balik umah jeLah...nak tidOOOO..ZZZZzzzzZZzzZZzz...





Friday, May 20, 2011

MACAM -MACAM HAL..

Assalammualaikum....

aiKK..tetiba pLak aKu rajin sket nak mengUpdate bLog...rajin sket jer...hehe...letih betuL 2-3 hari ni..padahal kerja 3 hari jer..tapi skang ni awal lagi dah tidO..kOnon2 naK layan citer CSI..aku ni mmg minat sgt ngan citer penyiasatan ni..Detective Conan pOn akU layan..hehe...tapi sKang blom sempat nak tau saper bunuh saper..aku dah selamat tidO duLu..yeeehaaa...http://www.emocutez.com

sesi beramah meSra...

nangis pLak..sebOk nak pakai diapers kakak..biLa x bagi dia ckp"mak kedekut..xnak kawan mak" hahah mmg kedekut pon ...

sedih sgt la tu...

kakak berlakOn sedih...sbb tau mak dia tgh amik gambar...nak jugak...

mood dah Ok sket..bila panggil je nama dia Rabiatul..dia ckp" ini buKan Atul la..ini Sofea...." sUKa suKi je dia ckp nama dia sOfea..bila panggil dia Sofea..dia ckp nama dia Ani pulak..adusss..apa nama sebenar ni..konpiuS la...biLa panggil Ani..baru ckp.."nama kita Atul la"..ade jer jawapan nyer......suka ati dia je dia tuKar nama...buDak ni...

Wednesday, May 18, 2011

HIDUNG PATAH

Assalammualaikum...

lama betuL aKu x update bLog ni...sKang ni muSim maLas melanda diri aKu..mmg maLas sgt2...kerja pOn byk kat opiS...bertambah-tambah..yang x tambah gaji jer..huhu...xperLah..yg penting kerja..kan..kan..

Sabtu Lepas baLik lah kami sekeluarga ke kampUng halaman aKu di Trolak..memandangKan seLas tu cuti..maKa aku pon tambah la cuti hari isNin..pUas la dOk kampung..


waKtu kt kampUng anaK2 aKu ni jakUn sket..yeLah..kat sana dorg bebas nak main kat halaman ruMah..main lari sana--lari sini..jatuh sana..jatuh sini..

dlm dOk main kejar kejar tu, kakak dia terlanggar dia...apalagi..mengamUk la dia..pastu dtg kat aKu ngadu "Cumaiyah patahkan idung kite..." Cumaiyah tu gelaran utk sumaiyah lah..dia kan x berapa nak betul lagi cakap...suKa ati dia je...ckp sumaiyah patahkan hidung dia..langgar sikit je..Propa betul la...abih kat semua org dia ckp sumaiyah patahkan idung dia...bila tanya mana idung yg patah..dia tunjuk la idung dia tu..eloK je idung tu..


niLah budaK yg telah mematahkan idung RabiatuL...haha..byklah dia punya patah...kecik2 dah bikin panasss...huhu..nasib baik kakak cool je..x marah balik apa yg adik ckp..dia ni biasanya akan balas balik ape yg adik dia cakap atau buat..tapi mood kali ni baik plak...Ok lah tuh..x la pening kepala aku nak melayan..macam 2 haL...

Monday, May 9, 2011

BIRTHDAY TOK AYAH

Assalammualaikum...

Lama daH raSanya x meng'update' blOg ni...maLas+Letih semuanya ada..haha..penyaKit maLas dah meLanda...jOmLa share sket kesah kitOrang meraikan birthday bapak mertuaKu..xdeLah buat makan-maKan besar pon..hanya anak beranak je...


birthdaY caKe utk bapak mertUa..spOnsor by adik ipar kot..hahah..betul2 menantu hantU kan akU ni..apa pon x Leh kan..sebabnya dorang ni nak buat suprise..


cucu tOk ayah dah stanbY nak potong kek...





maKan ayam goreng

ini anak buah..mUka dorg sedih sebabnya kena paKsa amik gambar Oleh hubby aKu...hubby mmg terkenal suKa membuLi buDak..sian...nasib baiK x traUma...