JOM JADI GENG!

Wednesday, May 18, 2011

HIDUNG PATAH

Assalammualaikum...

lama betuL aKu x update bLog ni...sKang ni muSim maLas melanda diri aKu..mmg maLas sgt2...kerja pOn byk kat opiS...bertambah-tambah..yang x tambah gaji jer..huhu...xperLah..yg penting kerja..kan..kan..

Sabtu Lepas baLik lah kami sekeluarga ke kampUng halaman aKu di Trolak..memandangKan seLas tu cuti..maKa aku pon tambah la cuti hari isNin..pUas la dOk kampung..


waKtu kt kampUng anaK2 aKu ni jakUn sket..yeLah..kat sana dorg bebas nak main kat halaman ruMah..main lari sana--lari sini..jatuh sana..jatuh sini..

dlm dOk main kejar kejar tu, kakak dia terlanggar dia...apalagi..mengamUk la dia..pastu dtg kat aKu ngadu "Cumaiyah patahkan idung kite..." Cumaiyah tu gelaran utk sumaiyah lah..dia kan x berapa nak betul lagi cakap...suKa ati dia je...ckp sumaiyah patahkan hidung dia..langgar sikit je..Propa betul la...abih kat semua org dia ckp sumaiyah patahkan idung dia...bila tanya mana idung yg patah..dia tunjuk la idung dia tu..eloK je idung tu..


niLah budaK yg telah mematahkan idung RabiatuL...haha..byklah dia punya patah...kecik2 dah bikin panasss...huhu..nasib baik kakak cool je..x marah balik apa yg adik ckp..dia ni biasanya akan balas balik ape yg adik dia cakap atau buat..tapi mood kali ni baik plak...Ok lah tuh..x la pening kepala aku nak melayan..macam 2 haL...

5 comments:

  1. ha ha ha ...budak2 ni kejap baik kejap gaduh...kalau baik baik sgt...kalau gaduh mcm perang dunia ke 10...ha ha ha

    ReplyDelete
  2. haha..
    nasib baik x patah betul2.

    ReplyDelete
  3. dulu kawan kita dia gaduh ngn adik dia sekali jatuh terkena hidung...tetiba hidung dia mancung sekarang..hik2

    ReplyDelete
  4. siann hidung dah patah... jgn gaduh2 lagi tau...

    ReplyDelete
  5. budak berdua ni mmg suka sgt bergadoh..dah x larat nak larang..kejap baik..kejap gaduh.

    ReplyDelete