JOM JADI GENG!

Thursday, September 29, 2011

HARI YANG BZ...

Assalammualaikum...

Wah..wah.wah..tajuK x Leh bLah kan...Bz nyer lah..hahaha..tapi smLm mmgLah agaK bz bgi aKu...buKan ape..smLm sebOk ngan course untUk sistem baru..aLamakkk..nak kena g bLajar baLik ni yg paYah ni..otaK dah tepu..dah beKu..dah lama x bLajar..kena buKak buKu..perghhh..maLasnyaa...naSib baiK xde eXam..tu yang beSt sgt tuh..



peninglah aKu nak ngadap sistem baru ni..trainer pLak mmg dr India..laju giler dia bckap..naSib baiK aku x giler..huhu..




Buat2 je catit nota...padahal hands out dah bg..saje...nampak sket rajin..hahahha...buat2 paham...

Kopiko ni nak elak ngantuk...baru masuk kelas..dah tinggal byk ni jer


Aku buKan nak tunjuk budak ni rajin blajar ke apa...tapi aKu nak tunjuk makanan dlm balang sebelah dia tu..siap bawak balang tu...nak g kelas ke nak g makan..akU pOn kurang pasti...


Siap ada karipap-karipap Cinta lagi..huhu...bekalan..kot tgh blajar lapo..kang x leh nak fOKUS plak..adoyaiiiii..Dah maCam berKelah pLak...



Budak ni buat2 je rajin..hahaha...


muKa tersengih tu tandanya berlakon je..menuLis konon..padahal melukis gambo...


tapi kakak baju putih tu mmg tgh kusyuk blajar...confirm 4 Flat ni...hahaha..kang aKu tiru dia jela..hahha


Buktinya dia blajar..siap tolong ajar lagi abg2 ni...hahha..kak..pasni ajor saya plak yer..heheh..kata kawan..kik..kik...
MySpace


MySpacePening la Otak aku 2 -3 bulan ni...huhu...nasib baik bln 12 dpt cuti 2 bulan..perghhh..best dOk umah...

Friday, September 23, 2011

Jamuan Raya @OPISSSS......

Assalammualaikum....

diam x diam dah nak sampai ke penghujung Syawal rupanya kite kan..heheh...semaLam..kat Opis ada buat Jamuan sempena Hari Raya...selalunya aku x jOin, sebab buat kat admin building, aku ni kan ke org workshop..jadi malas sgt nak ke depan...tapi tahun ni raSa rajin lak nak jOin.....hehe..mood bawak budOk kot..tapi kenalah pakai baju raya pulok..adoyaiii..baju raya aku ni x Lah meriah sgt..baju kurung biasa je...hentam jelah..

bebudak berdua tupon bila tgOk aku pakai baju kurung, depa pon sebok nak pakai baju kurung gak..tapi dorang x ckp nak pakai baju kurung..nak pakai baju raya katanya..hahah..raya kat Taska jelah nak oii..



Sumaiyah ni..spoil betoLla..sebOk ngan topi suratkhabar tu..Mlm tu dahLa paksa aku buat topi tu.



Seronok La korang..Rabiatul tu ingt aKu ni nak g beraya..hahah..sebOk dia kata xnak g Taska, nak g raya..ishhkk..nak g raya mana pagi-pagi buta ni nak oiii..mak nak pi Opis lah..kerja...niLah sekali sekala pakai baju kurung..anak pon ingt mak dia nak g bjalan..huhu..x kira..kena g Taska gakkk...


samapai Opis je, pagi2 lagi  kena panggil ngan opismate soh dtg depan (admin Building ) tolong apa yang patut...nak tolong ape ye?..tolong tengok pon dah Ok kot..hehe..tunjuk je perut tu...mesti dorang Ok je  kan..hahahha...berangan...
dah sampai depan..ni jelah kerja aku..

Akulah yang berbaju hijau, bertudung kelabu..aku tengOk je dorang buat kerja...

Aku tengOk lagi...hahahhahahha..biar paKar je yg buat...tangan aku ni x berseni..kang x Cantik plak decoration tu..hahah..Alasan je tu...


Akulah the oNLy one yang duduk..yang lain semua berdiri, tengok demonstrasi dr pakcik katering tu cara memotong buah...dorang potong buah, tapi aku yg ngappppp...lapoooo





Nilah tangan kakak yg dOk potong bUah, tapi aKuLah yang tukang makannya..bukan ape..buat audit duLu sebelum tetamu yang lain makan..hahahahhaha..kang kalau x sedap..kang org dapur gak kena..hehe
sementara menunggu makanan semua terhidang..aku duduk -duduk jelah..buat2 letih..padahal x tOlong pon...tunjuk perut yg x berapa nak ada, w/pon pregnant 7 bulan..perut aku lom cukup besar..kena mention pLak yang aku ni pregnant..baru dorang diam je..hahah..jahatnya..


yang ni..asalnya aku malu nak amik gambar..hehe..tapi kakak tu snap jugaK...isshhh maLu I

..hehe
dan dorang berdua ni lah jugak kawan -kawan yang selalu bawak aku g jalan2..hehe..kawan2 dr w/shop..hari ni kitorang ayu sket..sebab  pakai baju kurung..jalan pon dah bersepah..selalu pakai seluar ngan t-shirt je..hari ni dress up sket...


 aktiviti sebelum makan...amik gamboorrr


Muka kitorang lagiii..Ramai betOiii  yg nak amik gambar ngan aku..hahah..prasannnyerrr...


ni suasana meja je..makanannya x nampak..ni pon aku amik dr kamera orang lain jer..bukan  aku yang amik gambor...tapi Oklah makan2 tu..sedap2


Antara tetamu terhormat yg hadir..heheh..baju T-Shirt hijau tulah COO kitorang..x macam nak raya lak..maybe dia ada hal luar td..hahah..lantaklah..

kawan2 dr workshop yg hadir..."eh..hubby I pon ada"


Baca doa dulu sebelum mkn..kang mkn x ingt dunia pLak..Nampak  x aku tgh kusyuk menghayati doa yg dibaca....alhamdullillah..Ni je gambar yang ada..xde gamabr time makan..sebab time makan kena diam je..x leh byk bunyik.....

alhamdullilllah..kenyang aku..perut dah semakin membesar..huahuahua...lepas makan terus balik workshop..kang kena buat kerja kemas mengemas pLak..larikkk...







Wednesday, September 21, 2011

Blogku Dah Bersawang...

Assalammualaikum..
MySpace
Fuh..lama tuL rasanya x mengupdate beloG aKu ni..nak Kata penat raya..x jugaK...tapi Aku sebenarnya bz sket ngan kerja-kerja Opis..tapi x jugak naik pangkAt..hahah...

Raya pOn x kemana..sabtU dan Ahad cuti pon, maSa byk dihabisKan di Opis..ishhh.klu pk sal kerja..sampai mati pon x abih......MySpace
dah tu pLak..skang ni aKu tgh berbadan Dua..jadi double la penatnya..huhu...dah nak masUk 7 bulan pon...harap2 dptlah aku kali ni boboiboy..terbaekk..hehehe..tapi kalau Allah nak bg lagi gigirl pon aku terima..sebenarnya x kesah pOn jantina anak..yang penting sihat tubuh badan


saje nak update blOg harini..tetiba je rasa cam bersemangat je nak update blOg....jumpa lagiii..daaaaa