JOM JADI GENG!

Friday, May 25, 2012

Cerita Terkini Aku...

Assalammualaikum,

Lama benar akU x menulis..pergh..tetiba dtg malas yg teramat, tapi mmg aku pemalas pon..haha..sejak dah ada org baru ni, bertambah2 la malas aku...

Alkesah bermula bila aku selamat bersalin anak ke3 pd 15 Dec 2011...alhamdullillah...kali ni Allah bg kami seorang Putera..yg aku namakan Muhammad Umar Haziq... dan pd hari yg sama gak, Sumaiyah anak sulung aku, kena warded psl kena denggi..

Perghh..dugaan betol, lebih2 lagi utk hubby aku.. nasib baik hospital yg sama, maka dialah yg ditugaskan utk menjaga sumaiyah. Alhamdullillah, Allah memudahkan aku bersalin, tapi rasa sedih gak bila mengenangkan Sumaiyah di hospital. Aku nak jaga x bleh..sian dia..nangis gaklah mengenangkan dia kat hospital. Hubby pon nampak x tentu arah, mna nak uruskan aku, ngan Sumaiyah lagi. Nasib baik jugak keluarga mertua aku dok dekat2.. Gilir2 lah jaga Sumaiyah ngan adik ipar aku, smntara Hubby balik umah tgok aku. Mak dan bapa mertua aku pon rajin dtg umah jenguh aku. Alhamdullillah..

Bila keadaan dah Ok, Sumaiyah dah sehat, keadaan jadi makin baik.. dan aku bertekad nak fully breastfeed kan Umar. Alhamdullillah..sampai ke Hari ini, Umar masih Fully breastfeed...

Bila Umar masuk 2 bln, Umar start batuk2..dengar bunyik kahak byk sgt... bwk g klinik, dr kata batuk biasa je.tapi makin lama makin teruk, dr x nak bg ubat sbb dia kecik sgt. just bagi neubulizer je. akhirnya, kami suami istri bwk Umar g jumpa pakar kanak-kanak. DR pakar juga kata yg Umar just batuk biasa, x ada jangkitan kuman pd paru2, lega sket, tapi tetap kena amik neubulizer utk cairkan kahak..seminggu tu , mmg asyik ulang-alik ke hospital je..

lepas seminngu nampak keadaan Umar makin baik, tapi lepas 3 minggu, batuk balik..sampai nampak dia cam susah nak bernafas... bila nampak dia cam susah nak nafas, kitorang bwwk g HUKM, dan Umar kena warded..huhu.. 3 hari jugaklah kami dua beranak dok hospital.. tapi alhamdullillah...lepas keluar hospital, keaadan Umar makin n baik..skang agak susah nak dengar dia batuk2 cam dulu...

sbb tu la aku asyik malas je nak update blog..huhu.. meh aku share sket gambar-gambar anak2 aku...


Inilah Ahli baru keluarga kami Umar

Umar ngan Kakak Sumaiyah
lena betoi tido 2 bradik ni..


Time kluar g jalan2
Kakak Sumaiyah dan Kakak Atul



1 comment:

  1. terjumpa info ni, pasal berpantang selepas bersalin … sharing is caring :) - Cara Bertungku Dengan Mudah Semasa Berpantang

    ReplyDelete