JOM JADI GENG!

Tuesday, October 30, 2012

Kisah Umar

Assalammualaikum, 

         Selamat hari raya Aidiladha..sempat lagi kan.. Raya ni aku x balik kampung pon..raya kat KL jer..sebabnya Raya puasa aritu,aku dah raya ngan famili aku..so kali ni..kenalah raya ngan famili hubby plak..brulah adil dan saksama kan..hehe..lagipon mak mertua aku x balik kampung raya ni..jadinya, beraya di KL jelah...


           aku nak citer sket psl ank teruna aku sorang ni, Umar Haziq..dia suka sgt main dengan hanger..pantang nampak hanger..tengah nangis pon dia leh berenti bila nampak hanger...baka sapa la tu kan..



Nilah yang paling dia suka main...kakak2 dia ni, lepas guna hange jer suka sgt campak atas lantai..datang si Umar ni..sukalah dia kutip hanger...


Dah nak nangis bila si kakak2 Umar amik hanger yg dia main...Kakak mmg suka sgt usik adik...


Balik dr taska jer..dia mencari-cari hanger..


kakak Atul plak tolong kutip hanger bagi kat adik Umar..seronok lah dia..ada tukang layan...



Dah penat main hanger..main panjat2 plak..kakak Sumaiyah plak yg tolong jaga..takut adik jatuh..tapi kakaknya jaga kejap jer..bila dia dah boring..dia kepit adik kuat2, bagi adik nangis..
adoyaiiii..anak-anak mak..

Balik kerja memang penat dgn dorang, kadang2 tu kluar gak harimau jadian tu.. AAuuuummmmmmmmmmmm..
bila kakak berdua sepahkan mainan, aku paksa dorang kemaskan balik..elok je kakak kemas, dtglah Umar..menyelongkar balik ..gerammmm jer...patutlah kakak selalu kepit Umar...Umar selalu buat orang gerammm sgt kat Umar..





Thursday, October 25, 2012

Salam Aidiladha






Assalammualaikum, 

Salam Aidiladha Buat semua..
Semoga Hidup anda sentiasa dirahmatiNya..InsyaAllah..





Monday, October 15, 2012

Hujung Minggu Kami

Assalammualaikum..

Modd rajin nak mengUpdate blog dtg lagi..huhu..

Weekend kitorang xde yg menarik pon..sbb hubby sebok ngan testing tren dimalam hari..Sian gaklah tgOk dia tido x cukup..tapi what to do...dah kerja kan..hehe

Sabtu tu mmg xde plan nak p mana pon..cuma pagi tue, kitorang g Pasar Tani kat Tasik Permaisuri..nak cari bahan basah..almaklumlah..ikan, ayam semua dah habis..kang anak aku makan nasi goreng jerr kot ari-ari..

Cuaca pagi tue memang mendunglah..so, cepat beli brg2..nasib baik dekat jer..pas abih beli brg singgah rumah mak mertua jap..mak mertua aku dok kat area umah kitorang gak..so mmg selalulah kitorang p sana..
lagipon skang adik ipar aku bru jer bersalin..berpantang kt situ..Lehla tengok baby..

Elok jer sampai umah mak, hujan pon turun dengan lebatnya..nasib baik sempat membeli...
Sumaiyah ni asal aku amik gambar jer..dia nak nyanyi..sbb dia ingt aku nak record dia nyanyi..xde maknanya..

Umar di celahan..haha..

Inilah Kak Long Irdina..baru dpt baby...sgt suka buli baby Wafi..smpi Umminya terpaksa sorok baby dr kakak Irdina..


Xperlah Ummi..Baby Wafi xde..Umar pon boleyyy...



Hahaha...balik dr Umah mak tOk..inilah aktiviti Umar..main dlm tudung saji.duduk bawah meja makan..bukan main sungguh-sungguh lagi dia nak  masuk dlm tudung saji tu..bila aku kluarkan ..menangis la dia...terpaksalah letak balik dlm tu...tgggu sampai dia rela hati nak kluar..


Ini aktiviti smlm...si Rabiatul ni, nak g mandi, tapi sempat lagi amik gambar ngan kakak dan adik Umar..tgOklah..baju pon atas kepala lagi...

Bila Umar dah geram...Tarik rambut kakak..

anak-anak mak...

Rabiatul dah selamat dlm bilik air..mmg lama la tuh mandinya..siap nyanyi bagai..
kakak Sumaiyah la kena layan Umar..

Tazkirah dr kakak Sumaiyah  "Jangan tarik rambut kakak la adik..sakit tau"




Umar ni dah ngantok sebenarnya, tapi masih nak main lagi..tu yg ngade-ngade ni....

walaupon xde aktiviti luar, tapi oklah..dok umah melayan anak-anak..dorang pon sebok ngan kartun jer..aku ni terpaksalah join skali... nak bwk anak2 jalan pon..skang cuaca x berapa elok..asyik hujan jer..so lebih baik dok rumah jer...
Rumahku Syurga ku.. 

MySpace



Tuesday, October 9, 2012

Jumpa Lagi..

Assalammualaikum, 

Hai teman-teman...

Ceewah..cam byk teman jer... kan...
Tetiba Plak aku rasa rajin nak mengupdate blog yg dah lama sgt aku x update. maklumlah..anak dah makin membesar..makanya dah rajin la sket nak mengupdate..hehe..lagipon Umar tu bukannya nak sgt ngan aku..dia lebih suka ikut bapaknya..hehe..anak bapak katakan..dia nak ngan aku time nak susu jer...sebab dia kan masih breastfeed ngan aku..huhu..tau pon dia yg bapak dia xde susu..hihi

eh..aku malas la nak menaip..aku bg gambar jelah...

Umar dok kacau kakak-kakak dia main masak-masak...
kakak tengah masak, dia amik dapur gas kakak..nasib baik x terbako..hehe..



Apa yg kakak pegang, itulah yg paling dia suka amik..

abaikan rumah yang tengah berselerak tu yer...Akukan wanita berkerjaya..haha..
sangatlah bekerjaya kan..

Umar lagi..kusyuk main..mata dah ngantuk tapi disebabkan mainan yg berselerak atas lantai..dia x jadi nak mengantuk

Lebih-lebih lagi tengok kakak Sumaiyah tambahkan lagi mainan atas lantai..yummmyyyyyy...

Ni muka kakak Sumaiyah lepas kena marah...dia ni sensitip sikit..kalau dah kena marah...melajuk la...tu yg amik tilam Umar buat tutup muka, tapi sebok gak  nak tengok kartun. dia ni skang asyik nak tengok channel 613 jer..nak tengok kartun..dah boleh hafal dah lepas ni kartun apa..walaupun kartun tu dah banyak kali ulang... aku gak lah yang tension...
bila aku cakap ngan dia "kakak ni , asyik tengOk kartun jer" dan dia dengan riaknya jawab " Yerlah..budak-budak, memang suka tengOk kartun"

OOHHHHHH..Tidakkkkkk...

Aku kehabisan kata-kata, bila cakap ngan anak-anak aku...tu baru jawapan dari Sumaiayah, kalau dari Rabiatul..lagilah....

Wednesday, October 3, 2012

Dah Lama Tak Bersiaran

Assalammualaikum...

wahh..tetiba jer aku macam rajin nak update blog setelah sekian lama aku tinggalkan..haha..
memang dah bersawang abih dah blog ni..segala mak nenek binatang dah beranak pinak dalam blog ni..huhu..

Aku bukan aper..skang mood malas sgt2..lebih2 lagi sejak ada baby ni..lagilah bertambah malas...malas nak update blog jer yer..yang lain aku masih rajin lagik..

Jom layan gambar jerlah..xtau nak cite apa dah...Otak pon dah beku..


Taraaa...tgOk anak dara aku ni..Sumaiyah...punyalah ngantoook..sampai tertidur dlm kotak..mula-mula aku nampak dia main-main ngan Rabiatul..Main dgn kotak tulah..tetiba plak aku dengar  dorang diammm jer..tgOk 2 rupanya dah tidooo..Bleh camtu.?



Hehe..Rabiatul ni..mmg susah sket nak amik gambar..sebabnya..time aku nak amik gambar, time tu jugaklah dia sebok nak tgok kat skrin camera..so camner nak amik gambar...Ni jelah hasil yg aku dpt..


Dan ni...Umar..dah besar dah..suka sgt gigit org..lepas  dah gigit sengih jer..x jadi nak marah..
dia ni dah jadi bestfren ngan hubby..mna jer ayahnya pergi..dia mesti nak ikut...anak ayah katakan..

Okeylah..daaaa...x tau nak mengarut apa lagi dah...