JOM JADI GENG!

Monday, October 15, 2012

Hujung Minggu Kami

Assalammualaikum..

Modd rajin nak mengUpdate blog dtg lagi..huhu..

Weekend kitorang xde yg menarik pon..sbb hubby sebok ngan testing tren dimalam hari..Sian gaklah tgOk dia tido x cukup..tapi what to do...dah kerja kan..hehe

Sabtu tu mmg xde plan nak p mana pon..cuma pagi tue, kitorang g Pasar Tani kat Tasik Permaisuri..nak cari bahan basah..almaklumlah..ikan, ayam semua dah habis..kang anak aku makan nasi goreng jerr kot ari-ari..

Cuaca pagi tue memang mendunglah..so, cepat beli brg2..nasib baik dekat jer..pas abih beli brg singgah rumah mak mertua jap..mak mertua aku dok kat area umah kitorang gak..so mmg selalulah kitorang p sana..
lagipon skang adik ipar aku bru jer bersalin..berpantang kt situ..Lehla tengok baby..

Elok jer sampai umah mak, hujan pon turun dengan lebatnya..nasib baik sempat membeli...
Sumaiyah ni asal aku amik gambar jer..dia nak nyanyi..sbb dia ingt aku nak record dia nyanyi..xde maknanya..

Umar di celahan..haha..

Inilah Kak Long Irdina..baru dpt baby...sgt suka buli baby Wafi..smpi Umminya terpaksa sorok baby dr kakak Irdina..


Xperlah Ummi..Baby Wafi xde..Umar pon boleyyy...



Hahaha...balik dr Umah mak tOk..inilah aktiviti Umar..main dlm tudung saji.duduk bawah meja makan..bukan main sungguh-sungguh lagi dia nak  masuk dlm tudung saji tu..bila aku kluarkan ..menangis la dia...terpaksalah letak balik dlm tu...tgggu sampai dia rela hati nak kluar..


Ini aktiviti smlm...si Rabiatul ni, nak g mandi, tapi sempat lagi amik gambar ngan kakak dan adik Umar..tgOklah..baju pon atas kepala lagi...

Bila Umar dah geram...Tarik rambut kakak..

anak-anak mak...

Rabiatul dah selamat dlm bilik air..mmg lama la tuh mandinya..siap nyanyi bagai..
kakak Sumaiyah la kena layan Umar..

Tazkirah dr kakak Sumaiyah  "Jangan tarik rambut kakak la adik..sakit tau"




Umar ni dah ngantok sebenarnya, tapi masih nak main lagi..tu yg ngade-ngade ni....

walaupon xde aktiviti luar, tapi oklah..dok umah melayan anak-anak..dorang pon sebok ngan kartun jer..aku ni terpaksalah join skali... nak bwk anak2 jalan pon..skang cuaca x berapa elok..asyik hujan jer..so lebih baik dok rumah jer...
Rumahku Syurga ku.. 

MySpace



1 comment:

  1. cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..,http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html

    ReplyDelete