JOM JADI GENG!

Tuesday, January 29, 2013

Kisah Umar

Assalammualaikum...

Mood rajin dtg lagi...haha...tak lama lagi dtglah mood malas aku ni...mcam dah tau plak, bila malas bila rajin kan...huhu

Tak moh cite banyaklah..letih jari nak menaip...haha..


Nilah satu-satunya hero aku..Umar..ni tgh makan pancake kt KFC..duduk macam org besar..mulut penuh dgn makanan..makan apa sahaja..janji boleh kunyah...tapi malas pegang makanan..klu hulur makanan kt dia..dia pon hulur je mulut soh masuk dlm mulut dia..xde maknanya nak pegang..hishh..malas ye kamu Umar...


Umar dan kakak-kaknya..tapi yg baju pink tu kakak Amani, sepupu dorang..mmg suka sgt main ngan Umar..klu aku amik gambar jer..dia mesti posing siap-siap..haha..happynya dorang..


Inilah aktiviti Umar tiap kali aku nak lipat kain..korang tngoklah..berlambak kain..x berlipat. tiap kali nampak aku duduk je nak lipat kain, budak gemOk  ni pon datang duduk atas bakul...isshh geram tau...bila orang amik gambar..dia sengih jelah...suka ko yer...

Oklah tu je aku nak cite..haha..busan kan..aku pon busan gak...bleh camtuh?

jumpa lagi next entry..klu aku rajin lah..
Wassalam.....

Friday, January 25, 2013

Haaaaiiii...Cakkk..

Assalammualaikum, 

Rasanya masih blom terlambat utk aku ucapkan salam maulidur rasul..selawat dan salam ke atas junjungan Nabi Muhammad S.A.W dan seluruh keluarga baginda.


Lama betul aku tak mengupdate blog ni... bukan main bersawang lagi..huhu... Maklumlah skang ni..makin bz...bz sangatlah kan..haha..

Mula-mula dulu rajin gak aku update..dah tiba-tiba plak datang angin malas..terus senyap.. tahun ni 2 anak dara aku tu dah sekolah..alah sekolah tadika jer pon.. si Sumaiyah tu xperlah..dia dah 6 thun..dah x kisah g skolah.sebab dah skolah dr tahun lepas....yang aku rungsing tu..Rabiatul ni..asal g skolah jer, nak masuk je kelas, startla menangis...ish..ishh... nak ayahlah..nak mak lah..nak kakak lah..tension tau..ko ingt ni tempat bercuti ke? nak bwk ahli keluarga bagaiii... huhu..

kat umah, aku laki bini jenuh gaklah bg tazkirah bagai kat dia..dia cakaplah dia paham."takpe mak..esok kite xnak nangis dah".. aku pon percayalah.. nak g sekolah jer ok...dah sampai sekolah pon dia cool lagi..elok depan kelas jer...amik kau..menangis xnak masuk kelas...ada hari tu siap cikgu kena angkat bawak masuk kelas...camne tu...nasib baik kecik jer..

dan minggu ni..alhamdullillah..dia dah xde menangis dah..tetapi..hari ni..tetiba plak dia menangis...adoyaiii..
Yang aku peliknya..first and second day masuk sekolah..dia ok jer..siap babai bagai kat aku.. ayah g hantar kakak kat tingkat atas..dia ok jer...lepas tu..hari ke3 skolah, aku x ikut ayah dia hantar dorang kat skolah., balik tu hubby ckp Rabiatul menangis kt skolah..dan sejak dr aritu..smpi je kelas dia akan menangis2...

Kakak dia pon jenis sensitif, tapi x pernah nangis kt skolah..adoyaii..macam2 ragam.. tapi aku harap moga semua ni hanya sementara jer...biasalah suasana baru..lgpon Sumaiyah dulu masa first time skolah ada Sepupu dia satu kelas..Amani..Rabiatul ni plak sorang2..tu yang buat dia x biasa tu.. (Ayat sedapkan hati sendiri..haha)

balik ni, nak kena bg tazkirah lagi...haha...aku ckp kat hubby   "mesti dia ikut baka abg kan..saya dulu x nangis g skolah".  Hubby senyum jer..mesti betolkan...haha.."Peace Yo " :-)


bukan main lagi peace ye?..masuk jer kelas...drama plak..isshhhh. nasib baik sorang jer yg buat drama airmata..klu dua2 skalik..aduiii..aku gak yang masuk kelas kang. susah2 sgt, biar mak korang ni jer yg masuk tadika..dulu pon aku tak sekolah tadika..hahaha... buang tebiat apa kan...

oklah..aku dah tak tau nak membebel apa.. nak pikir tazkirah apa aku nak bg kat Rabiatul mlm ni..huhu..