JOM JADI GENG!

Tuesday, December 17, 2013

Kids Day @ RapidRaiL


Assalammualaikum,

Ahad Lepas 15 Dec 2013, berlangsungnya Kids Day kat Opis. Disebabkan en Suami kena jadi cameraman, sO saya dan anak-anak pOn jOin lah skali. daripada takde aktiviti nak buat, baik saya ikut kan. Leh gak skOdeng en Suami..kihkih..acah jer...


Kitorang sampai agak awaL la..yerlah dah en suami kena jadi cameraman, taKkan nak datang lewat plak kan..sO kenalah dOk kat opis,  bagi anak-anak breakfast duLu..Pas perut kenyang, terus g lobby..tapi time tu pOn orang takLah ramai sgt...



Sampai jer, terus budaK-budak dapat lolipop..apa lagi kembung la pipi ngan lolipOp..tangan pOn berlengas..bape kali kena g basuh tangan Umar...sajer tau..


Aisyah asyik bertukar tangan jer..tu yang dapat amik gambar tu..



Glamer gak Aisyah ni..kihkih..semua dOk ckp ikut muka en suami..yerLah..pipi tu kan trademark anak-anak saya..bila en suami tau jer. org kata muKa anak dia ikut muka dia..sengih sampai ke telinga. dia kata"ikut muka abglah ramai org nak dukung Aisyah." ayooo..over tau..nasib baik laki...


Ada stage performance. Umar dOk depan skali tengOk orang nyanyi sambil makan lolipop..


Ni time naik truck Bomba. budak ni asyik nak naik truck bomba jer..siap tarik tangan lagi nak naik. pastu tak moh turun-turun. dah jadi kerja plak nak menunggu dia..takut jatuh..dah la tinggi..besar nanti nak jadi bomba ek..nasib baik akhirnya nak gak dia turun. tapi gambar mmg tak banyak la sebab en suami kan dah jadi cameraman, so biar dia jelah yang amik gambar. saya snap kt phone jer..



Beli cekelat untuk Mummy Az. Mummy Az dah pesan soh beli..kang putus sahabat plak tak belikan. kehkeh..dahLa mintak sket pOn tak bagi..dia kata kalau tak dapat cekelat tu, nak soh batu belah batu telangkup makan saya..ishh..imaginasi menjadi-jadi.. cekelat tu beli kat Jouhara Pastry. Macam coklat, kek, cup cake ada..sedap..dap..dap..owner Jouhara pastry ni kawan kat Opis..mmg selalu gak beli cOklat ngan dia..


Saya pOn tangkap sebijik cake in Jar ni..rainbow kek..sedap tau.. tak manis sangat. just nice gitu..

anak dara berdua tu, saya masukkn untuk aktiviti mewarna, tapi takde pLak gambar, sebab time tu sebOk dukung Aisyah..takpe.ayah ada amik gambar.. Rabiatul dapat no 6, Sumaiyah dapat no 4. okLah tuh..dapat lah jugak kan...


Hadiah Sumaiyah, ada lagi satu dapat pencil box, tapi dah simpan sebab Umar sebOk main hadiah kakak. Ni pon yang tukang bukak hadiah ni Umar lah..notty tau budak tu


Ini Rabiatul punyer..pink gitu..pOn kena bukak ngan Umar..

enjOyla jugak budak2 ni g kids day. walaupon takdeLa event besar pOn tapi bolehlah...ada gak aktiviti diorang nak buat kan..

Eee..ehh..tangan dah penat  plak..abih runcing jari jemari saya menaip..over kann..

Jumpa lagi next entry..InsyaAllah..

      -Wassalam- 

No comments:

Post a Comment