JOM JADI GENG!

Thursday, December 12, 2013

Shopping Barang Sekolah


Assalammualaikum, 

Semalam hari Rabu, cuti umum untuk Negeri Selangor..Makanya cuti gakLah untuk saya dan bapak suami..kihkih..yabedabedu..serOnok-serOnok.Plan asal nak gi beli stationary untuk anak dara berdua tu. Yerlah kat pekan Sungai Besi ada  Becon. Kedai stationary..agak berbaloi beli kat sini sebab ada jual banyak..kalau ada membercard lagi berbaloi lah sebab ada diskaun. bagi pendapat sayalah..hehe

Tapi memikirkan baju sekOlah untuk Sumaiyah belum beli lagi, yerlah tahun depan Sumaiyah dah darjah satu, sO kenalah prepare apa yang patut dan jugak memandangkan KL tak cuti, so decide dgn en suami untuk hantar Umar dan Aisyah ke taska tapi bawak anak-anak dara gi beli barang-barang sekOlah..lagipOn nak kena gi sekolah dulu beli buku untuk Sumaiyah. surat dah dapat..

Dan pagi tu, lepas siapkan barang untuk Umar dan Aisyah, kitorang pon siap-siap plak nak g beli barang. Terpaksa lah hantar Umar dan Aisyah kat taska..takkanlah nak usung si kenit tu kesana kemari..susah gak nanti nak membeli barang. kesian jugak nanti time tido dorang.. so, darling Umar dan Aisyah, dok taska yer..sian nanti korang panas..


On The way nak kluar..sementara menunggu lif terbukak..sempat la lagi posing untuk mak tempek dalam bLog mak ni..serOnok bukan main lagi, sebab tak yah gi taska, pastu excited nak beli pencil colour baru..sabo jelah...abihlah kena pow la nih..kehkeh..


Destinasi pertama..Kedai buku dululah..sebab kena lalu sekOlah dulu..dekat jer sekolah dengan rumah. Kalau naik moto /kete tu tak sempat nak feel pOn..tau-tau jer dah sampai..tak sempat nak berangan.. 


Kakak kat kedai buKu ni, memang bagus.(Kakak ker..cam muda sangat jer kite nih..kihkih) servis dia bagi saya memang terbaik. Sangat membantu. Alhamdullillah, dimudahkan urusan kat kedai buKu tu..suke..suke..suke.

Next gi Becon, tapi tak sempat nak amik gambar. sebab kena pantau budak berdua tu. excited kOt tengok stationary banyak-banyak kat situ. Itu nak..ini nak..semua benda nak Kadang tu benda ntah hapa hapa yang dia amik..isshhh korang ni..Over tau..

Lepas gi Becon, terus ke Bandar Tun Razak plak gi cari uniform sekolah. nasib baik biras dah rekomen kedai uniform yang mana. yerlah ni kan pengalaman pertama gi beli baju sekolah. sebelum ni tadika tak yah susah-susah beli baju. Sekolah dah supply..order jer..

sampai jer kat kedai..ermm..boleh tahan gak ramai orang..camner la nak menyelit ni..saya ni dahla pemalu orangnyer.kihkih..


Boleh tahan gak orang kat dalam kedai ni. tapi yang bestnya, dia banyak staff, so xdelah kes takde orang nak layan korang ke..apa ker.. kat kedai ni, memang best..macam-macam kaler baju, tudung..semua ada..macam-macam ada. tapi x sempatlah plak nak buat sesi fotografi kat dalam ni. sebOk beli baju..Dahla orang ramai..kang kena lepuk jugak kang kat dalam tu..


Sesi test kasut. ayah dia memang nak beli kasut besar untuk Sumaiyah, sebab tahun lepas beli besar gak, baru 2 bulan pakai dah kata kasut tu kecik. Aik..cepat betul kaki dia memanjang. mak dia ni dari dulu xder pOn nak memanjang camtu. sah-sahla dia tak ikut baka saya kan. So kali ni en suami dah ckp, nak beli kasut yang besar sket untuk Sumaiyah. Nasib la Sumaiyah yer..Mak ko ni tukang order jer..yang kluar duit ayah..jadi biar lah ayah yang decide. 


Sebelum balik rumah, singgah umah mak tok jap...melepaskan lelah..lelahla sangat..kihkih..


Anak dara dua orang ni dah penat. masuk jer rumah mak tok, terus cakap..pening arrr..eh..macam Shuib Sepahtu plak..korang tak tau..ayah korang lagi pening tau..menggigil tangan asyik kluar duit arini. kihkih..Tapi takpe..rezeki anak-anak..Duit boleh di cari kan...


Sesi try baju sekolah. ambik feel sikit ada anak yang dah nak sekolah. tudung tu dia kena pegang, sebab longgar. Tudung ni beli kat kedai buku sekolah. yang bestnyer, dia dah siap cop lencana kat tudung. so tak yahla mak dia ni nak kena jahit lagi lencana..bestnyer..bagus lah..saya suke..


kalau tak pegang tudung tu, jadi cam gambar sebelah tulah..kihkih..lawak. Sumaiyah ni pon boleh tahan gak cerewet. nak tudung muncung lah..tak ketat lah..ishh..nak kena jahit plak..takpe lah..jahit jer kot..sikit jer..

Fuhhh...penat betol g beli barang-barang dorang. Nasib la tak bawak budak kecik 2 orang tu. Tapi pagi tu saya dah amik segelas ESP Shaklee dengan Mealshakes. Takdelah rasa lemah gemalai sangat badan ni.. walaupOn kesana kemari tadi..Alhamdullillah..sempat lagi kan promote Shaklee. Heheh.. Yerlah saya dah cuba dan dah rasa keberkesanannya..apalah salahnyer share kat sini kan..

OkLa korang. jumpa lagi Next Entry yer..InsyaAllah..

       -Wassalam-

No comments:

Post a Comment