JOM JADI GENG!

Wednesday, August 20, 2014

Cerita Raya 2014


Assalammualaikum,


Lama gilos tak update blog..fuhh...malu kot tgok blog sendiri..hahaha...nasib tak glamer...dah lama tak update tetiba nak citer raya kan..sebab tgok banyak gak gambar raya dalam hp ni...ish..ishhh..pastu tengok orang update raya..saya pon nak jugak update..boleh kan..

Raya pertama tahun ni..beraya di Trolak..tapi tak ada lah banyak sangat amik gambar. Yang mana dan jer. nak amik gambar famili pon tak dan. Baru ajak anak2 amik gambar macam2 hal dorang buat..nyampah aiii tau..





                         Geng Bas Sekolah. Si kecik Aisyah takde dalam ni, ntah mana dia merayap..

Raya Kedua balik ke kampung en suami di Kuala Kangsar sebab malam tu ada buat sikit majlis tahlil. Tapi disebabkan bz ngan anak2, makanya tak adalah bergambar pon. Hp pon tak tau la letak kat mana time tu.. huhu nampak sangat bz...

Raya ke3 plak, singgah ke kampung ayah saya di Batu Kurau, nak jumpa Tok, mak pada ayah...tapi camtulah jugak..tak ada banyak gambar pon. malas nak amik...


Ni On the way nak gi beraya kat umah sepupu... bestnya la pemandangan..

Atok dan Umar sedang bergurau senda...cantik kan baju raya Umar..haha..

Aisyah sedang makan kacang....

Seronok betol dorang dok kampung... happy jer...wah..saya pon rasa seronok..tapi lenguh gak kaki jalan2 ni...maklumlah..sekali sekala berjalan sakan...

Raya ke5 dah balik KL. sebab takut jalan jammed. lagipon cuti Sabtu Ahad nak bermalasan kat rumah jer. tak nak gi mana-mana..penat tak habis2. 

ni Sabtu lepas on the way nak gi PD, Umah adik ipar buat makan2 sket..En suami ajak anak2 buah dia yang lain naik sekali satu kete..ni lah jadinya...




Selfie dalam kete. sebenarnya dah boring tak sampai2 lagi..ni la hasilnya. mak mertua tengok gambar ni, pastu dia cakap..dah macam rumah dah kome buat dok dalam kete ni yek...hahaha...anak ramai mak..camtulah..tapi kan..Aisyah takde dalam gambar sebab dia tengah tido..so mana yang ada jer...

oklah..tu jer nak citer raya tahun ni...

Selamat Hari Raya..Maaf Zahir dan Batin...



No comments:

Post a Comment