JOM JADI GENG!

Thursday, September 18, 2014

Dah 7 Tahun..


Assalammualaikum..

Hari ni genap la umur Sumaiyah Adawiyah 7 tahun. Alhamdullillah..dah membesar dengan sihat. Dah ada 3 dah adik. Kejap jer  masa berlalu. rasa macam baru je kawin..hehehe..rupanya dah ada 4 dah anak..cepat kan..alhamdullillah..Allah bagi rezeki anak-anak. Moga mereka berempat menjadi anak-anak yang soleh dan solehah..Amin..


Sumaiyah ni manja sikit..dan hati dia teramatla "Fragile". sikit-sikit nak nangis..sikit-sikit nak merajuk..adik-adik pon suka buli kakak Sumaiyah..tapi dia ni..bertanggungjawab dan memang anak mak.. kalau saya nak solat..takde sapa nak tengokkan Aisyah atau Umar..Sumaiyah la yang akan saya harapkan..sebab dia ni takut saya marah kalau nanti Aisyah kacau saya solat..kang mak dia mula la jadi singa..so taknak mak dia bertukar..dia lah yang akan bawak Aisyah gi main...leka kan Aisyah..alhamdullillah..boleh la harap..  pastu kalau saya tak ikut ayah keluar..dia pon tak nak ikut..tapi sejak dah besar ni... memang dia dah tak suka sangat nak gi mana-mana. lagi suka duduk kat rumah tengok kartun. 


Dia ngan Rabiatul memang suka gaduh..tapi bila dah baik, nyampah I tengok..manja Okeh..pastu sekejap jer...gaduh balik..gaduh-gaduh manja gitu. Takpelah nak..air di cincang takkan putus..jangan gaduh betol-betol dah la.. sesak napas mak nanti 


Pagi tadi mood dia tak ok, pastu saya cakap kat dia selamat hari jadi Sumaiyah..dia tercengang..pastu dia tanya..harini Hari jadi kakak ker...lorr..tak ingat-ingat lagi hari jadi dia rupanya..nasib tak mintak hadiah..hahaha. Terus dia cakap ngan ayah dia, harini hari jadi dia. Pastu si ayah pon bagi RM10..nah hadiah hari jadi...eh camtu pon boleh..hahaha..oklah tu. lately ayah memang busy, malam pon kena kerja..so takdelah nak celebrate ke apa..dok je umah diam-diam. 









Semoga Sumaiyah beroleh kecemerlangan dunia akhirat. Mak sentiasa mendoakan yang baik-baik buat Sumaiyah. Sayang Sumaiyah ketat-ketat...

Moga menjadi anak yang membahagiakan mak ayah dan keluarga. penyejuk di mata penawar di hati. love you sayang...