JOM JADI GENG!

Monday, November 10, 2014

Hilang Sekejap


Assalammualaikum..

Hai..saya muncul balik, setelah hilang sekejap dalam blog ni. Sebenarnya ada, cuma macam tak de idea nak citer apa..Hihi..

Jumaat lepas saya dah menjangkau umur 30 Tahun..eeeiii..dah makin tua dah..alhamdullillah..masih diberi kesempatan oleh Allah Taala untuk bernafas dimuka bumi Allah ni..Thanks pada kawan2 yg wish..saya xde buat makan2 pon..makan2 untuk anak beranak adalah...hehe.

Banyak benda yang jadi sejak 2 menjak ni. Dugaan dan Ujian silih berganti. Antara kuat dan tidak..saya cuba gagahkan diri untuk terima semua ni. Allah takkan uji saya kalau saya tak mampu nak hadapi. Sedih ..kecewa...marah..bengang..semua ada. tak tahu nak digambarkan macam mana. Hanya pada DIA saya mengadu..moga saya kuat dan tabah. Jadikan Ujian ini Ya Allah sebagai penguat imanku kepadaMu..dan sebagai penghapus dosa2 Ku Ya Allah. 

Ikutkan hati ni, memang x tertahan dah nak tanggung..sbb tulah ada peribahasa melayu ada berkata, ikut rasa binasa, ikut hati mati.. Mujur ada lagi iman di dada..buatkan saya cuba juga untuk bangkit, lawan semua ni. Tergamaknya mereka..sungguh tergamak dan sungguh tak sangka. Tak apalah..Allah itu Maha Adil...Ingat yer...Oklah dah tak mau citer sedih-sedih...x mau dah ingat yg bukan2. Doakan saya diberi kemudahan dan semua ini berakhir dengan baik yer kawan2..
2 comments:

  1. sangat bagus sekali postingannya saya suka

    ReplyDelete
  2. Kata kata semangat yang memberi perangsang

    ReplyDelete