JOM JADI GENG!

Friday, February 11, 2011

KITA TAHU..TAPI TAK TAHU..

Hai..Assalammualaikum..

1- Kita tau aper yang nak di makan,tapi tak tau aper yang akn jadi selepas di makn... ..

2- kita tau tiap2 bulan mintak duit kat mak bapak nak bayar course fee,tapi tak tau mak bapak kerja bagai nak rak... ... .

3- Kita tau nak awek yang lawa jer,tapi tak tau hati budi dia...

4- kita tau nak kawin jer,tapi tak tau aper erti perkahwinan,tu yang jadi macam2 masaalah..perceraian dan haruan makan anak...

5- Kita tau api tu panas dan boleh membakar,tapi tak tau api kat neraka lagi panas dan membakar... .

6- Kita tau bawak anak orang pegi dating memang seronok,tapi tak tau family dia risau dan runsing tentang keselamtan anaknya...

7- Kita tau pandang orang buat maksiat,tapi tak tau plak nak pegi tegur yerlah takut kena pukul ye tak...

8- Kita tau nak korek keburukan orang lain,tapi tak tau nak nengok keburukan sendiri

9- kita tau rokok tu mmbahayakn kesihatan,tapi tak tau plak nak berenti merokok... ..

10- kita tau nak surfing internet,tapi tak tau kerja dah melambak tak settle lagi macam aku... ... ... ..

SUMBER: http://isuhangat.blogspot.com/
http://www.emocutez.com

2 comments:

  1. salam....
    kini kita mula tu dari apa yg kita tak tau...terima kasih bagi tau...

    ReplyDelete
  2. salam...tak de shoutbox ke?? akak nak balas jejak ni...

    ReplyDelete