JOM JADI GENG!

Monday, April 4, 2011

CUTI-CUTI HUJUNG MINGGU

Hai..Assalammualaikum..

Sabtu dan Ahad aku minggu lepas dihabiSkan dgn baLik kg akU di TroLak..yuuuhuuuu..beSt...hubby x sabar nk mkn durian...almaklumlah.kawen ngan anak tokey durian..hahah..

Muka serOnOk dpt baLik umah Opah...

anak-anaK akU mmg seronok sgt bila kata nak balik umah Opah..yeLah..kat kg dorg bebas nak main..lari sana--lari sini...paStu pLak asyiK nak kepit ngan Opah je...

kebetUlan, time kitorg baLik..adik ayah akU..yg akU panggil pakcik dtg satu family dia..apa lagi...jadi riuh la rumah mak aku dengan kitorang...mlm tu pakat dOk ramai2 bakar sate..huh..mmg besT..terBaekkk...

 sate yg baKal dibaKar..tq tO makCik..sbb prepared ni dari Lumut lagi.
 Hubby sebOk dOk kira berapa cucuK sate yg ada..nak budget mKn la tU..hahah
 PakCik tgh siaPkan bara utk baKar sate..yabedabedu..

dah siap Utk dibaKar..

memang beSt sgt aktiViti mlm tu..mkn2 sambil bercerita..hubby pOn sebOk dok bakar sate ngan pakCik..dah jadi geng plak..hahah..

mLm mkn sate..esOk nya membakar lagi..dah mcm cite Hantu Kak Limah pLak..kite bakor jelah..kite bakOr jeLah kan..hahah..cer citer..cer citer..

pagi Ahad..main api lagi..baKar ikan pLak..baKar terung lah..huh.mmg meriah..


 Hubby lagi yg ditUgaSkan tOk membakar..hahah..
 mUka tenSiOn..kepanaSan pLak tu..
 bahan baKor..iKan dan terUng...terbaeekkkk..
dLm dOk sebOk membaKar..akU nampak budak ni main paSir...isHHH..SUmaiyah ni..ngade2 ni...main paSir pLak..nak kena ni..bila marah...dia main tempat laiN pLak...adoyaiiii...

dah penat membaKar dan maiN paSir...aKu masOk umah..mandiKan Sumaiyah dan Adik dia..habIS kotor satu badan..dah masUk umah sebok main itik plak...ade je aktiviti dia..







aktiViti lepaS mkn..huhu..main-main dgn itiK..ptg tu dh naK baLik KL dah...baLik Trolak pOn skjap je..sbb hubby sebOk kerja mlm skang ni..Okla tu..dpt gaK baLik kampung mkn durian..rambUtan..langsat..wpOn akU  x mkan durian...hehe..tapi cuti hUjung minggU ni mmg enjOy sangat...


8 comments:

  1. stylelah...mknan 2 buat aku rase palo skang ni...ley bau sampai sni lak 2...

    ReplyDelete
  2. hahah..sian ko Kanc..lapo ye...dasyat tOL..leh baU smpi sana...

    ReplyDelete
  3. akak,kg kat ne? nanti kalau balik kg bagitau kite ea? nak join sekali.. hehehehee...

    psssttt.. lapar la pulak tengok sate tu.. yummy!

    ReplyDelete
  4. Cik Ida..mmg nk bagi lapar pOn..bila upload gambar sate tu..heheh..nak jOin boleh..jOm..kg akk Kt TroLak, Perak je..dekat je

    ReplyDelete
  5. mmg beSt sgt....lepaS ni setahUn dah x yah makan satey...dah mUak jadinya..haha

    ReplyDelete
  6. Wah..bako..bako..!!
    mintak sket :P

    terpolow blog nih plak :D

    ReplyDelete
  7. Cik SHINJU..Tq r..follow kite..nak sket je ke? apalah sgt stakat secucuk dua tu..hahah..

    ReplyDelete